Snelle Nasi Goreng
Ben je op zoek naar een snelle, maar super lekkere variant van Nasi Goreng? Dan heb ik deze Snelle Nasi Goreng voor je! Bij ons thuis wordt deze vaak gegeten om dat het zo’n makkelijk recept is, en je niet veel nodig hebt om deze heerlijke maaltijd op tafel te krijgen. Voor dit recept heb je enkel rijst, kip, Nasi groenten, eieren en wat kruiden/sauzen nodig. Het is belangrijk om rijst te gebruiken die al gekookt en afgekoeld is, bij voorkeur een dag oud, omdat verse rijst te kleverig kan zijn.
Eigenlijk ben ik niet degene die hem thuis maakt, maar is de allerlekkerste Nasi die we ooit gegeten hebben (op de échte Indonesische Nasi na dan natuurlijk) van de heer des huizes! Hier in huis staat deze Nasi bekend als “Papa’s Unicorn Nasi” (anders wilde dochter hem niet eten).
Nasi Goreng is een populair Indonesisch gerecht dat letterlijk “gebakken rijst” betekent. Het is een veelzijdig gerecht dat zowel als ontbijt, lunch als diner gegeten kan worden. Nasi Goreng is dus een heerlijk en veelzijdig gerecht dat de rijke culinaire tradities van Indonesië weerspiegelt. Het is eenvoudig aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en blijft een favoriet bij velen over de hele wereld.
Snelle Nasi Goreng
Dit recept is voor 4 personen.
Ingredients
- 400 gr kippendijen
- 300 gr basmati rijst
- 300 gr nasi groenten
- 4 el ketjap manis
- 3 eieren
- 2 maggi blokjes (verkruimeld)
- 2 tl knoflook poeder
- 2 tl uienpoeder
- 1,5 tl gember poeder
- 1,5 tl kurkuma
- 1 tl komijn poeder
- ½ tl koriander poeder
- zout & peper
Instructions
- Kook de rijst van te voren, het liefst een dag, maar kan ook in de ochtend. Maar zorg ervoor dat de rijst goed afgekoeld is.
- Snij de kippendijen in kleine blokjes.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok.
- Roerbak de eieren in de wok. Verwijder de eieren uit de pan.
- Veeg de pan met een keukenpapiertje schoon. Bak vervolgende kippendijen in de wok, bestrooi met zout en peper. Bak tot ze gaar zijn.
- Voeg vervolgens de Nasi groenten toe en roerbak deze een paar minuten mee. Laat met deksel op de pan 6/8 minuten verder mee bakken.
- Schep de rijst erbij, de eieren, alle kruiden, de maggi blokjes en voeg de Ketjap toe. Meng alles goed door elkaar. Proef of het genoeg op smaak is.
Notes
Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarische kip stukjes.
Op zoek naar andere snelle recepten? Kijk dan hier.