Conchiglie met mozzarella uit de oven
Bij ons thuis wordt er best vaak pasta gegeten. Met pasta kan het bijna niet mis gaan. Van de klassieke spaghetti, lasagne, of pasta pesto, met pasta kan je alle kanten op! Als ik weer eens besluit een HelloFresh box te ontvangen, omdat ik gewoon even geen zin heb om zelf na te denken, kies ik meestal wel een pasta gerecht. Zo doende kwam ik dus op dit gerecht. Conchigli met mozzarella uit de oven. En hij was heerlijk!
Conchiglie is een pasta soort. In het Italiaans betekent conchiglie schelpjes, vandaar dat de vorm van deze pasta een schelp is. Mijn dochter is sowieso meteen enthousiast als we schelpen pasta eten.
Het gerecht is van origine een vegetarisch gerecht, maar omdat wij graag vlees erbij eten heb ik gehakt toegevoegd. In dit gerecht moet je Smokey ketchup toevoegen. Deze is van The Ketchup Project. Als je dat niet in huis hebt kan je ook gewone ketchup gebruiken. Alleen geeft de smokey ketchup geeft toch wel een lekker smaakje. Wat ik ook heel lekker vond aan dit gerecht dat er Midden-Oosterse kruiden door het gehakt gaat. Bij het bakken van de ingrediënten alleen al liep het water me in de mond!
Conchiglie Met Mozzarella Uit De Oven
Dit recept is gebaseerd op 4 personen.
Ingredients
- 300 gram rundergehakt
- 2 st ui
- 4 st knoflook
- 2 rode puntpaprika
- 4 tl Midden-Oosterse kruiden (shoarma kruiden)
- 360 gram Conchiglie
- 2 bollen Mozzarella
- 3 tomaten
- 1 pak passata
- 2 eetlepels smokey tomatenketchup
- 20 gram verse basilicum
- 80 gram geraspte pecorino
- 1 blokje Groentebouillon
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng ruim water met het buillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie zoals op de verpakking. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snipper de ui. Pers de knoflook. Snij de puntpaprika en de tomaten in kleine blokjes.
- Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en de Midden-Oosterse kruiden en bak tot het gehakt gaar is. Voeg daarna de puntpaprika toe en bak 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog heel even mee. Voeg daarna de passata en de smokey tomatenketchup toe en verwarm het geheel nog 2 minuten.
- Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Scheur de mozzarella in stukjes.
- Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes erop. Bestrooi met de helft van de geraspte pecorino.
- Zet voor 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
- Pluk ondertussen de blaadjes van de basilicum en hak ze grof.
- Verdeel de Conchiglie met mozzarella uit de oven over de borden. Garneer met de pecorino en de basilicum.
Notes
Wil je het gerecht toch vegetarisch?🌱 Laat dan het gehakt weg of voeg vega gehakt toe.
Ik vond dit gerecht zo lekker dat ik het dacht, deze moet ik zeker delen! Twee duimen omhoog 👍👍 kreeg hij ook van mijn dochter.
Buon appetito!
Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier