Gnocchi Bolognese Ovenschotel
Ik ben echt een pasta liefhebber, maar een van de pasta soorten die ik nog nooit had gegeten is Gnocchi. Het stond al langere tijd op mijn lijstje om te maken maar ik kwam steeds maar niets tegen wat me lekker leek. Tot ik Gnocchi in Bolognese saus tegen kwam. Bolognese saus is sowieso altijd goed en afgetopt met heerlijke kaas uit de oven, zag ik dit wel zitten. Gnocchi Bolognese ovenschotel is het dus geworden! Heerlijk!
Het is weer eens wat anders dan de klassieke Spaghetti Bolognese. Het is een simpele Gnocchi Bolognese ovenschotel met een heerlijke saus, die heel makkelijk te maken is. Een toppertje voor kinderen!
Gnocchi is een traditionele Italiaanse pastasoort die vaak wordt gemaakt van aardappelen, tarwemeel en ei. Het woord “gnocchi” is afgeleid van het Italiaanse woord “nocchio”, wat knoest of knoop betekent. Gnocchi heeft een zachte, kussenvormige textuur en wordt meestal gekookt en geserveerd met sauzen, zoals tomatensaus, pesto of boter en salie.
Gnocchi Bolognese Ovenschotel
Dit recept is gebaseerd op 4 personen.
Ingredients
- 3 Sjalotten
- 1 Wortel
- 2 Selderij stengels
- 3 knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetl Italiaanse kruiden
- 250 ml kippenbouillon
- 1 eetl balsamico azijn
- 500 gram Gnocchi
- 1 eetl suiker (optioneel)
- 150 gram geraspte cheddar
- Olijfolie
- Zout & peper
- Verse basilicum
Instructions
- Snipper de sjalotten en snij de wortel en selderij in kleine blokjes. Bereid de bouillon.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Verhit 1 eetl olijfolie in een hapjes pan of wok.
- Voeg de sjalotten, wortel en selderij toe en bak tot de wortels zacht(er) zijn.
- Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het gehakt toe, bak tot het gehakt gaar is.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Daarna voeg je de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, suiker, bouillon en balsamico azijn toe, roer alles goed door elkaar en laat voor 20 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen.
- Voeg daarna de Gnocchi toe en laat nog voor 5 minuten mee koken. Roer regelmatig door.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schep alles over in een oven schaal en bestrooi met de cheddar kaas (zoveel als je wilt).
- Zet de ovenschaal in de oven en laat de kaas smelten, voor ongeveer 5 minuten.
- Garneer met fijngehakte basilicum.
Notes
Liever vegetarisch? π± Gebruik dan vegetarisch gehakt.
Buon appetito!
Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier