Borrelhapjes: Bruschetta, Pestobladerdeeg & Knoflookbrood
Wie is er niet gek op borrelhapjes?! Ik denk dat je er iedereen wel blij mee kunt maken. Voor deze borrelplank heb ik mij opnieuw laten inspireren door onze vakantie in Italie. Heerlijke Bruschetta, Pestobladerdeeg hapjes en het welbekende knoflookbrood. Ideaal voor verjaardagen, feestjes of gewoon gezellig bij de borrel 😉.
Bruschetta is een heerlijk Italiaans gerecht dat meestal bestaat uit geroosterd brood dat is ingewreven met knoflook en besprenkeld met olijfolie. Het wordt vaak geserveerd met verse tomaten, basilicum en soms andere toppings zoals mozzarella, prosciutto of balsamicoazijn. Bruschetta is een populaire antipasta (voorgerecht) in Italiaanse keukens en staat bekend om zijn eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten.
Serveer de borrelhapjes op een mooie plank om de borrelsfeer helemaal af te maken. Zoals deze mooie borrelplank die ik gebruik van Skotssberg, die kan je vinden in de webshop van James Cooke!
Ingrediënten
Bruschetta (12 stuks) | Pestobladerdeeg hapjes (± 20 stuks) | Knoflookbrood (± 20 stuks) |
---|---|---|
1 rustiek afbakbrood Olijfolie 3 knoflooktenen Verse basilicum Balsamico azijn 15 gram Parmigiano reggiano (geraspt) 250 gram cherrytomaten |
2 vellen vers bladerdeeg Groene pesto Rode pesto Parmigiano reggiano (geraspt) |
1 Ciabatta afbakbrood 50 gram roomboter Verse peterselie 2 knoflook |
Bereiding
Bruschetta
- Verwarm de oven op 195 graden (hetelucht).
- Snij het (ongebakken) rustieke brood in sneetjes van ongeveer 1-2 cm dik.
- Meng in een kom 2 eetl olijfolie, 1 knoflookteen (gesneden of geperst) en 2 eetl fijn gehakte basilicum.
- Doop elk stuk brood in het mengsel en rooster ze voor 8 minuten in de oven.
- Snij de tomaten in kwarten en meng ze in een kom met 2 knoflooktenen (gesneden of geperst), de Parmigiano reggiano, 1 eetl olijfolie, 1 eetl balsamico azijn, 2 eetl basilicum, zout & peper.
- Zodra het brood klaar is, beleg ze met het tomaten mengsel en serveer meteen!
Pestobladerdeeg hapjes
- Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht).
- Rol het verse bladerdeeg uit. Besmeer met 2 eetl groene pesto en de andere met 2 eetl rode pesto.
- Verdeel ongeveer 60 gram Parmigianno reggiano (geraspt) over beide vellen.
- Rol hem op, via de lange kant.
- Snij nu in stukken van ongeveer 3 cm.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak voor 15 minuten.
Knoflookbrood
- Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht).
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Meng vervolgens 2 knoflooktenen (gesneden of geperst) en 2 eetl fijn gehakte peterselie door de roomboter.
- Snij de (ongebakken) Ciabatta in de lengte door de helft. Maak nu plakken van de onderkant en de bovenkant van het Ciabatta brood.
- Besmeer deze met de kruidenboter.
- Leg alle reepjes op een bakplaat met bakpapier en rooster ze voor ongeveer 8 minuten.
Als je minder Pestobladerdeeg hapjes wilt, kan je ook 1 vel bladerdeeg gebruiken en die door de helft doen als je toch beide pesto’s wil gebruiken.
Eet smakelijk! 😉
Zoek je nog iets lekkers te drinken voor bij de borrel? Probeer dan deze Lemonsoda!