Mexicaanse pasta
Deze heerlijke Mexicaanse pasta moet je echt een keer proberen! Ik ben echt dol op Mexicaans eten. Afgelopen Oktober/november hebben wij drie weken in Mexico vertoefd en hebben iedere dag genoten van het heerlijke eten. Chilaquiles, Quesadillas, Nachos, Tacos, Guacamole, alles konden we krijgen! Dus thuis probeer ik ook nog wel eens wat uit de Mexicaanse keuken te maken.
Toen ik deze Mexicaanse pasta zag in een HelloFresh box dacht ik meteen, dat is echt wat voor ons! Het is een super snelle pasta met een Mexicaanse twist. Met heerlijke Mexicaanse Tex-Mex kruiden en cheddar kaas. Dit gerecht vind je niet in de ‘echte’ Mexicaanse keuken, maar maakt het niet minder lekker.
Mexicaanse Pasta
Dit recept is gebaseerd op 2 personen.
Ingredients
- 1 ui
- 1 knoflook
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 groene paprika
- 300 gram rundergehakt
- 1 zakje geraspte rode cheddar
- Zure room
- 4 tl Tex-Mex kruiden Verstegen
- 180 gram Conchiglie (mag ook andere pasta zijn)
- Verse koriander
- Olijfolie
Instructions
- Breng ruim water (met zout) aan de kook voor de pasta. Kook volgens de verpakking.
- Snij de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en pers de knoflook fijn. Hak de koriander.
- Verhit 1 eetl olijfolie in een wok of hapjes pan. Bak daarin het gehakt met de Mexicaanse kruiden.
- Als het gehakt gaar is haal je het uit de pan en houdt apart voor later. Zorg dat het bakvet over blijft.
- Fruit hierin de ui en de knoflook. Daarna voeg je de paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en bak voor 6-8 minuten met deksel op de pan.
- Vervolgens voeg je het gehakt weer toe samen met de pasta.
- Meng ongeveer 50 gram cheddar kaas door de pasta, of meer net wat je lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de pasta op de borden, garneer met de overige cheddar en gehakte koriander.
Notes
Liever vegetarisch? π± Gebruik dan vegetarisch gehakt.
Provecho!
Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier