Pasta pesto met kip
Nog een heerlijk pasta gerecht. Eentje die denk ik elke food blogger wel eens heeft gedeeld. Pasta pesto met kip. Je kan hier zoveel mee. Het is een makkelijk en simpel gerecht en bij de meeste kinderen geliefd. Champignons, courgette, tomaatjes, zongedroogde tomaten, wel creme fraiche geen creme fraiche, room, wel kip, geen kip, je kan hem helemaal maken zoals je zelf wilt! Maar één ding kan er natuurlijk niet aan ontbreken… PESTO!
Ook bij deze pasta pesto met kip kan je allerlei verschillende soorten pasta gebruiken. Ik gebruik in dit geval spaghetti, maar deze gaat zeker ook goed met penne, fusilli of welke pasta soort je maar lekker vind. Voor de pesto gebruik ik altijd verse pesto omdat ik dat toch lekkerder vind smaken. Of je kan natuurlijk je zelfgemaakte pesto gebruiken π das nog lekkerder! Voor het maken van een eigen pesto zal ik binnenkort eens een recept delen.
Pasta Pesto Met Kip
Dit recept is gebaseerd op 4 personen.
Ingredients
- 350 gram kippendijen
- 2 knoflook
- 1 ui
- 100 gram verse pesto
- 125 gram creme fraiche
- 200 gram cherrytomaatjes
- 50 gram zongedroogde tomaten (uit potje)
- 300 gram spaghetti
- Olijfolie
- Parmigiano reggiano
- Verse basilicum
Instructions
- Breng ruim water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking. Giet daarna af.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken in een vergiet. Snij ze daarna in reepjes.
- Snij de kippendijen in kleine blokjes.
- Verhit 1 eetl olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de kippendijen blokjes toe en bak ze gaar.
- Voeg de zongedroogde tomaten en de cherrytomaten toe en bak even mee.
- Voeg de pesto toe en de creme fraiche, roer goed door elkaar heen.
- Voeg de spaghetti toe en meng alles goed.
- Schep de spaghetti op de borden en garneer naar smaak met de parmigianno reggiano en de basilicum.
Notes
Liever vegetarisch? π± Gebruik dan vegetarische kipstukjes.
Buon appetito!
Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier