Lasagne Bolognese
Lasagne bolognese! Iets wat ik vroeger helemaal niet lustte, of in ieder geval dacht dat ik niet lustte. Maar nu zou ik dit elke dag wel kunnen eten. En mijn dochter trouwens ook. Zij is dol op lasagne. Ik maak ook meestal teveel zodat ik nog een portie kan invriezen voor haar, als wij een keer iets pittigs eten kan zij lekker lasagne eten.
Voorheen gebruikte ik de Honig Basis voor lasagnesaus, maar tegenwoordig maak ik hem zelf. De basissaus van honig vind ik overigens ook nog steeds erg lekker, maar ik wilde ook eens zelf een saus maken. Dus ik ben een beetje gaan experimenteren met de smaken en heb uiteindelijk de perfecte saus gemaakt.
Ik hou heel erg van kruidige smaken, dus daarom doe ik er veel kruiden in. Vind je dit niet lekker? Gebruik dan de helft van de kruiden. Deze lasagne is zonder bechamelsaus en melk daardoor dus lactosevrij! Maar rijk gevuld met groentes.
Dit recept is gebaseerd op 4 personen.
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
1 winterpeen
1 courgette
1 rode paprika
1 ui
2 st knoflook
1 blik tomaten blokjes
70 gr tomatenpuree
500 ml passata
1 zakje geraspte mozzarella
4 tl Oregano
2 tl Tijm
2 tl Rozemarijn
Lasagne bladen
Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij alle groentes in kleine blokjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een hapjes pan met 1 eetl olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de gehakt toe en bak tot het gaar is.
- Voeg alle groentes, roer even om en bak deze met deksel op de pan voor een aantal minuten. Ik bak ze meestal tot ze wat zachter zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog even mee. Voeg daarna alle kruiden toe en de tomaten blokjes.
- Daarna voeg je de passata toe en roer alles goed door elkaar. Vul het passata pak voor de helft met water en schud even, voeg daarna het water toe aan de saus. Laat de saus een paar minuten pruttelen, zodat hij nog iets indikt.
- Vet een ovenschaal in en bouw je lasagne op. Ik heb meestal drie lagen. (Saus, bladen, saus, bladen, saus, bladen, saus)
- Bestrooi de laatste laag saus met de geraspte mozzarella.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Let wel op de lasagne, indien de mozzarella te donker wordt haal hem dan eerder uit de oven en laat hem uit de oven ongeveer 15 staan.
Liever vegetarisch? 🌱 Laat dan het gehakt weg, of voeg vegetarisch gehakt toe. Wil je het nog makkelijker? Vervang de groentes dan door een zak groentemix van 400 gram.
100.000 duimen omhoog zou mijn dochter zeggen! Eet smakelijk!
Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier