Mini Cheesecakes
Ben jij ook zo gek op Cheesecake, maar vind je een hele cake maken soms te veel? Dan heb ik deze super lekkere (en schattige) Mini Cheesecakes voor je! Ze zijn dus ideaal voor als je zin hebt in Cheesecake, maar liever niet een hele taart bakt. Of voor als je visite krijgt, verjaardagen, moeder/vaderdag of gewoon omdat je er trek in hebt!
Je kan met deze Mini Cheesecakes super veel variaties maken. Wil je neutraal, slagroom, lemon, speculaas/specoloos, chocolade topping? Je kan ze helemaal zelf afmaken hoe je wilt. Ik heb in dit geval gekozen voor neutraal en afgetopt met aan aardbeitje, maar ik ga in de toekomst zeker nog andere varianten proberen.
Ik had hartvormige siliconen vormpjes gekregen en toen dacht ik meteen, daar ga ik Mini Cheesecakes mee maken. Je kan dit recept ook in gewone ronde siliconen vormpjes maken, maar die hartjes leken mij juist wel leuk. Deze hebben mijn dochter en ik samen gemaakt, dus ook super leuk om dit met je kind te doen!
Mini Cheesecakes
Dit recept is gebaseerd op 12 porties.
Ingredients
- 100 gram digestives koekjes
- 87 gram roomboter
- 400 gram Philadelphia roomkaas
- 88 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker (zakje)
- 30 gram maizena
- 2 eieren
- Aardbeien
- Siliconen bak vormpjes
- Wegwerp spuitzak
Instructions
- Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven op 115 graden (boven & onder warmte).
- Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
- Maal de digestives koekjes in een keukenmachine fijn, voeg de gesmolten roomboter toe en meng goed.
- Verdeel het koekjesdeeg over de bak vormpjes. Druk deze nog even goed aan met de achterkant van een lepel of glas. Zet ze daarna in de koelkast.
- Mix de roomkaas met de suiker en de vanille suiker voor ongeveer 1 minuut op een lage stand.
- Gebruik een zeef om de maïzena erdoorheen te zeven, mix dit ook weer voor 1 minuut.
- Meng de ei één voor één door het beslag met een spatel. Zorg ervoor dat elk ei helemaal goed is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Spatel tot het het beslag glad en luchtig is.
- Schenk het beslag over in een spuitzak, of maatbeker, zodat je de vormpjes goed kan vullen.
- Bak de Mini Cheesecakes voor 25 minuten in de oven. Laat ze daarna in een dichte oven afkoelen. (minimaal een uur, of tot de oven helemaal is afgekoeld)
- Als ze helemaal zijn afgekoeld, leg ze dan voor minimaal 6 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht! Als je ze dus een dag van te voren maakt zijn ze het lekkerst.
- Verwijder de Mini Cheesecakes uit de siliconen bakvormpjes en garneer met de aardbeien, of iets anders naar keuze!
Geniet ervan!
Meer bakrecepten? Kijk dan hier.