Köfte gehaktballetjes in tomatensaus

Köfte gehaktballetjes in tomatensaus

Als je een liefhebber bent van de smaak van Köfte kruiden, dan moet je deze verrukkelijke Köfte gehaktballetjes in tomatensaus zeker eens proberen. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en staat snel op tafel, wat het een handige keuze maakt voor een doordeweekse maaltijd. Bovendien is het een aangename afwisseling van de gebruikelijke pasta- of rijstgerechten. De Köfte gehaktballetjes worden verrijkt met Afrikaanse kruiden, wat een heerlijke smaakdimensie aan het gerecht toevoegt.

Hoewel Afrikaanse kruiden niet altijd even gemakkelijk in reguliere supermarkten te vinden zijn, merk je gelukkig steeds vaker dat er meer exotische kruiden en specerijen in de schappen liggen dan voorheen. Je kunt ervoor kiezen om je eigen mix te maken, of als alternatief de ‘Kaapse Kruiden’ van Verstegen gebruiken, die een vergelijkbare smaakervaring bieden.

Bij dit gerecht serveer ik graag een knapperig ciabatta brood, perfect om in de heerlijke tomatensaus te dopen en zo alle saus te benutten!

Köfte gehaktballetjes in tomatensaus

Köfte Gehaktballetjes In Tomatensaus

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Ingredients

  • 2 uien
  • 400 gram krieltjes met schil
  • 2 rode puntpaprika
  • 400 gram passata
  • 2 tomaten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 knoflook
  • 45 gram Köfte kruiden
  • 4 tl Afrikaanse kruiden
  • 1 Ciabatta brood
  • Olijfolie
  • Honing
  • Peterselie (garnering)

Instructions

  • Snij de krieltjes doormidden en kook ze voor 12 minuten in een pan met water. Giet ze daarna af.
  • Verwarm de oven voor, voor de ciabatta.
  • Snipper de ui en snij of pers de knoflook, hak de peterselie fijn
  • Snij de rode puntpaprika in kleine reepjes en de tomaten in blokjes.
  • Meng de Köfte kruiden met het gehakt en maak er kleine gehaktballetjes van, bak ze daarna in koekenpan met 1 eetl olijfolie tot ze gaar zijn.
  • Verhit 1 eetl olijfolie in een wok of hapjespan met deksel, bak de puntpaprika voor een paar minuten, voeg de tomaten toe en bak even mee.
  • Voeg  de ui, knoflook en de krieltjes toe. Bak even mee.
  • Bak de ciabatta ondertussen volgens de verpakking.
  • Voeg de Afrikaanse kruiden, passata en 200 ml water en 2 tl honing toe, roer goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat de saus voor 6 minuten zachtjes koken met deksel op de pan.
  • Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat het geheel nu zonder deksel nog even koken zodat de saus wat dikker wordt.
  • Verdeel over de borden en garneer met de peterselie. Snij de ciabatta in stukken en serveer erbij.

Notes

Dit recept kan je ook vegetarisch maken! 🌱 Gebruik dan vegetarisch gehakt.

Köfte gehaktballetjes in tomatensaus Köfte gehaktballetjes in tomatensaus

Eet smakelijk!

Opzoek naar andere snelle gerechten? Kijk dan hier

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

You Might Also Like