Gehaktballetjes in Teriyaki saus met rijst

Gehaktballetjes In Teriyaki Saus

Ik heb hier een heerlijk Teriyaki gerecht voor je. Meestal wordt Teriyaki gebruikt met kip maar in dit geval in combinatie met gehaktballetjes, wat ook echt heerlijk is! De Teriyaki saus geeft een heerlijke zoete smaak aan de gehaktballetjes en daar hou ik van!

Dit recept is van origine van HelloFresh, maar heb hem hier en daar weer aangepast naar eigen smaak. Omdat er oorspronkelijk Chinese groente mix in moet heb ik bij de ingrediënten wok groente naar keuze gezet, het maak niet zoveel uit welke je kiest. Ik hou niet van witte kool en taugé daarom kies ik voor Italiaanse groente mix, wat ook prima gaat in dit gerecht.

Voor dit gehaktballetjes in teriyaki saus recept 12 rundergehaktballetjes. Dit lijkt misschien veel, ook omdat je ze nog halveert maar wij houden wel van wat meer vlees dus daarom doe ik er zoveel. Overigens eten wij met 3 personen (2½ eigenlijk 😄) van dit gerecht.

Gehaktballetjes In Teriyaki Saus

Gehaktballetjes In Teriyaki Saus Met Rijst

Dit recept is gebaseerd op 2 personen.

Ingrediënten

  • 2 st knoflook
  • 2 bosui
  • 200 gram pandan rijst
  • 400 gram groente mix (naar keuze)
  • 12 st rundergehaktballetjes
  • 10 ml sesamolie
  • 20 ml sojasaus
  • 75 gr teriyaki saus
  • 15 gr ongezouten pinda’s
  • 1½ el bruine suiker
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Breng ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Pers de knoflook en snij het witte en groene gedeelte van de bosui in ringetjes. Bewaar ze apart, de groene is voor garnering.
  • Verhit één eetl zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook en het witte gedeelte van de bosui.
  • Voeg de groente mix toe en bak voor ongeveer 7 minuten met deksel op de pan.
  • Daarna voeg je de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit één eetl zonnebloemolie in een koekenpan. Halveer de gehaktballetjes en bak deze rondom bruin en gaar.
  • Voeg de bruine suiker toe en schep om tot de suiker is gesmolten.
  • Voeg de teriyaki saus, de rest van de sesamolie en sojasaus toe. Laat de saus nog even intrekken in de gehaktballetjes.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Verdeel de rijst over de borden met daarop de groente mix en de teriyaki gehakt balletjes.
  • Garneer met de bosui en de gehakte pinda’s.

Opmerkingen

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarische gehaktballetjes.

Gehaktballetjes in Teriyaki saus Gehaktballetjes in Teriyaki saus

Eet smakelijk!

Opzoek naar andere rijst gerechten? Kijk dan hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like