Kerst kaneelbroodjes
Inmiddels zul je wel doorhebben dat ik dol ben op kaneelbroodjes. Dus op de rand van de kerstperiode maakte ik deze onweerstaanbaar schattige en smakelijke kerst kaneelbroodjes.
Ze zijn perfect om van te genieten tijdens de feestdagen als een heerlijke snack. Bovendien voegen ze een feestelijk tintje toe aan het kerstontbijt. En weet je wat nog beter is? Ze zijn ook geweldig voor een smakelijke snack tijdens te kerstlunch (of ontbijt) op school!
Deze heerlijke kerst kaneelbroodjes zijn niet alleen schattig, maar ook heel makkelijk om te maken! Met slechts een handvol ingrediënten staan ze moeiteloos op tafel. Een leuke twist op het klassieke kaneelbroodje in combinatie met de veelzijdigheid ervan maakt het een perfecte keuze voor een feestelijke traktatie die de magie van Kerstmis compleet maakt.
Het maken van deze kerst kaneelbroodjes is echt geweldig! Als je ze bakt, verspreidt de geur van warme, versgebakken broodjes met kaneel zich door het hele huis. Het voegt zo’n gezellige sfeer toe aan de feestdagen! Je kunt experimenteren met verschillende recepten en kleine aanpassingen maken om de perfecte kaneelbroodjes te creëren die precies bij jouw smaak passen. Het is een leuke manier om jouw eigen draai te geven aan deze heerlijke lekkernij voor de feestdagen.
Kerst Kaneelbroodjes
Dit recept is voor ongeveer 5 kaneelbroodjes
Ingredients
- 1 vel bladerdeeg
- 50 gram ongezouten roomboter
- 4 eetl bruine suiker
- 2 tl kaneel
- Poedersuiker
- Ei
- Klein Stervormpje
- Sateprikkers
Instructions
- Laat de boter zacht worden.
- Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht).
- Mix vervolgens de bruine suiker en de kaneel door de boter tot één mengsel.
- Besmeer de helft van het bladerdeeg vel met de suiker/kaneel boter.
- Vouw de andere helft van het bladerdeeg eroverheen.
- Snij 6 repen uit het bladerdeeg.
- Vouw deze vervolgens als een boompje (zie foto's) en steek een sateprikker erdoor heen.
- Het laatste reepje gebruik ik om de sterren uit te steken.
- Leg alle boompjes en sterren op een bakplaat met bakpapier.
- Klop het ei los en besmeer daar de boompjes en sterren mee.
- Bak voor 20 minuten in de oven.
- Laat ze even afkoelen en bestrooi vervolgens met de poedersuiker.
Op zoek naar andere bak recepten? Kijk dan hier.