Kippendij teriyaki omelet met rijst
Kippendij teriyaki omelet met rijst, een recept met kip, teriyaki en ei! Dat kan qua smaak bijna niet fout gaan. Kip is een van mijn favoriete stukjes vlees, en teriyaki saus vind ik de lekkerste Aziatische saus die er bestaat. Ik ben daarin tegen niet gek op omelet. Ik eet wel graag een gekookt eitje maar daar houdt het wel bij op. Maar toen ik dit recept zag dacht ik, dit vind ik vast wel lekker. En of het lekker was!
Deze Kippendij teriyaki omelet met rijst maak ik nu geregeld, en we smullen er elke keer weer van. Het is een vrij simpel gerecht met maar een paar ingrediënten. Er zitten niet heel veel groentes in maar dat compenseer ik met de salade die je erbij kan eten.
Dit recept heb ik ooit ontvangen in een HelloFresh box ontvangen. En was absoluut een blijvertje!
Kippendij Teriyaki Omelet Met Rijst
Dit recept is gebaseerd op 2 personen.
Ingredients
- 1 ui
- 3 bosui
- 300 gr kippendijen
- 4 eieren
- 60 gr teriyaki saus
- 200 gr basmatirijst
- Sesamzaadjes
- Komkommer
- 1 bos radijsjes
- Kippenbouillonblokje
- Witte wijnazijn
- Suiker
Instructions
- Breng ruim water aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking.
- Bereid 120ml kippenbouillon. Gebruik een half blokje in 120 ml gekookt water.
- Snij de ui en de bosui. Bewaar het witte en groene gedeelte van de bosui apart.
- Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Bak deze daarna in één el zonnebloemolie in hapjespan of koekenpan.
- Wanneer de kippendijen rondom bruin zijn haal je ze uit de pan. Bewaar voor later.
- Zet het fornuis iets lager en voeg de ui en bosui toe. Voeg één el suiker toe en laat dit even karameliseren.
- Snij ondertussen de kippendijen in reepjes. Voeg deze daarna weer toe aan de pan en bak mee. Bak ze goed mee indien ze nog niet helemaal gaar waren.
- Als de kippendijen stukjes gaar zijn voeg dan de teriyakisaus en 4 el kippenbouillon toe. Laat dit 5 minuten pruttelen zodat het vocht een beetje weg is.
- Klop de eieren los in een kom. Voeg deze toe aan de pan. Daar de pan zodat alles bedekt is.
- Zet het vuur laag en laat het ei, met deksel op de pan, stollen. Zorg er voor dat je iets lager dan middelhoog vuur gebruikt, anders brand de onderkant aan.
- Als de kip omelet klaar is verdeel dan de rijst over de borden. Verdeel de omelet over de rijst. Garneer met de bosui en sesamzaadjes.
- Voor de salade: Snij de komkommer in blokjes. Snij de radijs in dunne plakjes. Meng deze samen met 2el witte wijnazijn en 1tl suiker.
Notes
Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarische kip stukjes.
Eet smakelijk!
Opzoek naar andere rijst gerechten? Kijk dan hier.