Mini Frambozen Cheesecakes
Heb je zin in een smakelijk baksel? Probeer dan eens deze verrukkelijke Mini Frambozen Cheesecakes! Samen met mijn dochter heb ik deze schattige miniatuur cheesecakes onlangs gemaakt, en als je een liefhebber bent van cheesecake, zul je hier zeker van smullen. Mini cheesecakes zijn een heerlijk dessert dat zowel eenvoudig te bereiden is als aan te passen aan jouw persoonlijke smaak voorkeuren.
Je kunt ze garneren met verschillende toppings, zoals vers fruit, fruitpuree, slagroom, chocoladesaus, karamel, noem het maar op! Ik kies in dit geval dus voor frambozen. De toevoeging van frambozen geeft deze cheesecakes een verfrissende, fruitige twist. De zoete en lichtzure smaak van de frambozen past perfect bij de romige, fluweelachtige vulling van de cheesecakes.
Wat deze Mini Frambozen Cheesecakes zo handig maakt, is dat ze in een handomdraai klaar zijn! Ze hebben doorgaans een kortere baktijd dan hun grotere tegenhangers, vanwege hun bescheiden formaat. Ze zijn groot genoeg om je smaakpapillen te verwennen, maar niet zo groot dat ze een hele maaltijd vullen. Ideaal dus als zoet tussendoortje bij de koffie, of als dessert na het diner.
Na het bakken moeten de Mini Cheesecakes wel nog even opstijven in de koelkast, dus het is het beste om ze een dag van tevoren te bereiden, zodat ze op hun lekkerst zijn als je ervan smult!
Mini Frambozen Cheesecakes
Dit recept is gebaseerd op 12 cheesecakjes.
Ingredients
- 120 gram digestive koekjes
- 70 gram roomboter
- 400 gram Philadelphia roomkaas
- 88 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker (zakje)
- 30 gram maïzena
- 2 eieren
- 60 gram Crème Fraîche
- 250 gram diepvries frambozen
- Verse frambozen (garnering)
- Siliconen muffinvorm
- Wegwerp spuitzak
Instructions
- Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
- Voeg de diepvries frambozen toe aan een pannetje en zet het vuur laag. De frambozen lossen nu op tot een siroop. Roer af en toe.
- Haal de frambozen door een zeef, zodat je alleen de siroop over hebt. Laat de frambozen siroop afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven op 115 graden (boven & onder warmte).
- Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
- Maal de digestives koekjes in een keukenmachine fijn, voeg de gesmolten roomboter toe en meng goed.
- Verdeel het koekjesdeeg over de bak vormpjes. Druk deze nog even goed aan met de achterkant van een lepel of glas. Zet ze daarna in de koelkast.
- Mix de roomkaas met de suiker en de vanille suiker voor ongeveer 1 minuut op een lage stand.
- Voeg de frambozen siroop en de crème fraîche toe en gebruik een zeef om de maïzena erdoorheen te zeven, mix dit samen weer voor 1 minuut.
- Meng de ei één voor één door het beslag met een spatel. Zorg ervoor dat elk ei helemaal goed is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Spatel tot het het beslag glad en luchtig is.
- Schenk het beslag over in een spuitzak, of maatbeker, zodat je de vormpjes goed kan vullen.
- Bak de Mini Cheesecakes voor 25 minuten in de oven. Laat ze daarna in een dichte oven afkoelen. (minimaal een uur, of tot de oven helemaal is afgekoeld)
- Als ze helemaal zijn afgekoeld, leg ze dan voor minimaal 6 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht! Als je ze dus een dag van te voren maakt zijn ze het lekkerst.
- Verwijder de Mini Cheesecakes uit de siliconen bakvormpjes en garneer met slagroom en verse frambozen.
Notes
Voor de slagroom kan je een spuitbus gebruiken, of zelf maken.
Gebruik dan 125 ml verse slagroom, 2 eetl suiker, ½ zakje klopfix. Mix dit allemaal voor een paar minuten op een lage stand. Vul de spuitzak met de slagroom en garneer de Mini Frambozen Cheesecakes
Meer bakrecepten? Kijk dan hier.