Noedels met kippendijenreepjes in teriyaki

Noedels met kippendijenreepjes in teriyaki

Nog een HelloFresh favoriet. Noedels met kippendijenreepjes in teriyaki. Dit was meteen een blijvertje. Ik hou van kip, ik hou van noedels en ik hou van teriyaki. Check, check, check! Dit gerecht is super snel gemaakt en ook nog eens gezond vanwege de groentemix die er in zit. En ook kindvriendelijk, want welk kind vindt sliertjes eten nou niet leuk!

HelloFresh staat er natuurlijk om bekend afgepaste recepten af te sturen, wat super goed is tegen voedselverspilling! Maar omdat ik vaak vind dat er te weinig vlees in zit, of andere ingrediënten heb ik dit recept een beetje aangepast naar eigen smaak.

Noedels met kippendijenreepjes in teriyaki

Noedels Met Kippendijenreepjes In Teriyaki

Dit gerecht is gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • Wok noedels (a 250 gram)
  • 2 st knoflook
  • 400 gram Italiaanse groentemix (mag ook een andere mix zijn, wat je lekker vind)
  • 75 gram Teriyaki saus
  • 1.5 tl gember pasta
  • 15 ml sesamolie
  • 15 ml sojasaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1.5 el Ketjap manis
  • Ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook, met het bouillonblokje, voor de noedels. Kook de noedels zoals op de verpakking.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de gember pasta, de knoflook en de kippendijreepjes tot de kip gaar is.
  • Voeg de groentemix toe en bak 6 – 7 minuten met deksel op de pan
  • Voeg de teriyaki saus, sesamolie, sojasaus en de ketjap toe en verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Voeg de noedels toe en schep goed om en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda’s.

Opmerkingen

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarische kipstukjes.

Noedels met kippendijenreepjes in teriyaki Noedels met kippendijenreepjes in teriyaki

Dit gerecht krijgt bij voorbaat al twee duimen omhoog van mijn dochter 👍👍 en zij staat altijd al te springen als ik dit aan het maken ben.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like