Orzo met gekruid rundergehakt

Orzo Met Gekruid Rundergehakt

Dit orzo met gekruid rundergehakt recept wil ik al zolang delen, maar het kwam er steeds niet van. Maar hier is hij dan! Dit is een absolute favorite bij ons thuis. Een recept wat ik ooit heb ontvangen via HelloFresh. Wij vonden dit ZO lekker. Ik maak dit gerecht bijna wel iedere week, want het is super snel, lekker en bevat super veel groente. Dus voldoet aan al mijn eisen 😉

Wat ik vooral lekker vind aan dit gerecht is de gehakt met Köfte kruiden. Dat geeft een heerlijke smaak, maar kan ook wel pittig zijn, dus let op!. Köfte is van oorsprong Turks en ik ben dol op Turks eten, mede door de heerlijke smaken en kruiden.

HelloFresh levert natuurlijk alles kant en klaar aan, dus daar was de gehakt al gekruid. Nu moest ik opzoek gaan naar Köfte kruiden. Deze kan je gewoon vinden bij de supermarkt, in mijn geval de Albert Heijn. Voor het kruiden van het gehakt gebruik ik de kruiden van Ciloglu. Deze kruiden zijn voor 1 kg gehakt, ik gebruik de helft van het zakje.

Dit recept in gebaseerd op 2 personen.

Ingrediënten

2 stuk(s) Knoflook
1 Ui
200 gram orzo
1 blikje tomatenpuree (70gr)
400 gram Italiaanse groentemix
300 gram Rundergehakt
Half zakje Köfte kruiden van Ciloglu.
50 gram Mascarpone
Geraspte Parmigiano Reggiano (zoveel als je wilt)
350 ml Groentebouillon
2 tl Zwarte balsamicoazijn
Roomboter

Bereiding

  1. Kook 350 ml water en voeg het groentebouillon blokje toe.
    (Ik kook het water in de waterkoker, schenk het in een maatbeker met het bouillon blokje en giet het daarna in een pan om het weer aan de kook te brengen.)
  2. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
  3. Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.
  4. Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui, knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 7 minuten op middelmatig vuur.
  5. Voeg de mascarpone toe en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.
  6. Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano reggiano.

Mocht je het toch nog te pittig vinden? Kan je eventueel iets meer Mascarpone toevoegen. Dit zorgt voor de romige smaak en neutraliseert de pittigheid. Maar over het algemeen vind ik de Köfte kruiden van Ciloglu niet pittig.

Zoals ik al aangaf in het begin van mijn post is dit een absolute favoriet van mijn dochter en krijg voor dit gerecht standaard twee duimen omhoog!

Eet smakelijk!

Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like