Paprika Zoete Aardappel Soep

Paprika Zoete Aardappel Soep

Ik moet eerlijk bekennen: ik ben niet bepaald een soepliefhebber. Een soepje hier en daar, prima, maar een hele maaltijd? Daarvoor heb ik meestal geen trek. Totdat ik deze Paprika Zoete Aardappel Soep probeerde. Ik was aangenaam verrast door hoe veel smaak deze soep had. Het is echt een smaakbom in een kom! En het beste van alles is dat het super simpel te maken is.

Een ander groot voordeel van deze soep is de voedingswaarde. De zoete aardappel zit vol met vezels, vitamines en mineralen, terwijl de paprika’s je een boost van antioxidanten geven. Het is dus niet alleen een smakelijke, maar ook een gezonde keuze voor een maaltijd. Bovendien kun je het heel makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Voeg wat extra kruiden toe, of misschien zelfs een beetje chili voor een pittige kick.

Maar wat deze soep echt naar een hoger niveau tilt, is de kokosroom die ik erin doe. Deze toevoeging maakt de soep heerlijk romig en geeft het een subtiele zoetheid die perfect in balans is met de andere smaken.

En het mooiste van alles? Je kunt het gemakkelijk voorbereiden en zelfs in grotere hoeveelheden maken om later op te warmen om bijvoorbeeld mee te nemen als lunch naar je werk. Dus ook al ben ik geen fan van soep, deze Paprika Zoete Aardappel Soep heeft mijn mening zeker veranderd.

Het is de ideale keuze voor een gezonde lunch of een smakelijk avondmaal. Combineer het met een rustiek broodje om heerlijk in te dippen!

Paprika Zoete Aardappel Soep

Paprika Zoete Aardappel Soep

Ingredients

  • 2 rode paprika
  • 1 zoete aardappel
  • 250 gr cherry tomaten
  • 1 ui
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl zout
  • ½ tl peper
  • 50 gr kokoscreme
  • 900 ml groentebouillon (2 blokjes)
  • Peterselie (garnering)
  • Olijfolie

Instructions

  1. Snipper de ui, snij de paprika's en de zoete aardappel in grote stukken.
  2. Bereid de bouillon.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een grote (soep of braad) pan. Fruit hierin de ui.
  4. Voeg de paprika stukken toe en bak deze voor een aantal minuten mee.
  5. Voeg de cherry tomaten en de kruiden toe en bak even mee.
  6. Vervolgens kunnen de zoete aardappel stukken erbij, bak deze even mee en schenk dan de groentebouillon erbij.
  7. Breng dit aan de kook en laat het voor 10 minuten borrelen met deksel op de pan.
  8. Meng daarna de kokoscreme erdoorheen.
  9. Gebruik vervolgens een staafmixer of een blender om het geheel te pureren.
  10. Garneer de soep met wat peterselie en extra kokoscreme als je dat wilt.

Notes

Ik doe 900 ml bouillon ipv 1L. Dit doe ik zodat hij minder waterig is.

Paprika Zoete Aardappel Soep Paprika Zoete Aardappel Soep

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

You Might Also Like