Ravioli Ovenschotel Met Spinazie
Het eerste recept dat ik in 2024 met jullie wil delen, deze heerlijke Ravioli Ovenschotel Met Spinazie. Dit gerecht is een perfecte samensmelting van bijna al mijn favoriete ingrediënten, en ik ben er zeker van dat het bij velen in de smaak zal vallen.
Ravioli, dat bekend staat als een traditioneel Italiaans meesterwerk, bestaat uit met liefde gevulde deegkussentjes. Het deeg, een mengsel van bloem, eieren, water en zout, vormt de perfecte omhulling voor een verrukkelijke vulling. Deze vulling varieert vaak en omvat een smaakexplosie van kaas, sappig vlees, knapperige groenten of aromatische kruiden, afhankelijk van de culinaire flair van de regio en de persoonlijke voorkeur van de kok. Ravioli wordt vaak vergezeld door een scala aan sauzen, zoals de klassieke tomatensaus, boter en salie, pesto of een romige saus.
Voor deze ovenschotel heb ik gekozen voor de combinatie van kant-en-klare pastasaus en pure passata. De saus is zo smaakvol en gaat perfect samen met de ravioli. Ik gebruik nu koelverse ravioli, maar ik hoop ooit zelf eens ravioli te maken.
Dit gerecht kreeg niet één, maar twee duimen omhoog tijdens het eten, en ik kan met zekerheid zeggen dat deze Ravioli Ovenschotel Met Spinazie een blijvertje is. In deze Ravioli Ovenschotel Met Spinazie heb ik ook gebruik gemaakt van gehakt, maar het is volledig aanpasbaar naar een vegetarische ovenschotel! Je kunt eenvoudig het gehakt weglaten en nog steeds genieten van een voortreffelijke maaltijd.
Ravioli Ovenschotel Met Spinazie
Dit recept is gebasseerd op 4 personen.
Ingredients
- 250 gram Ravioli (naar keuze)
- 400 gram pasta saus (naar keuze)
- ½ pak/fles passata
- 300 gram gehakt
- 1 Knoflook
- 200 gram spinazie
- 70 gram tomtenpuree
- Verse peterselie
- Parmigiano reggiano (zelf raspten of vlokken)
Instructions
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Verhit 1 eetl olijfolie in een wok of hapjes pan.
- Bak het gehakt, pers de knoflook uit en voeg daarna de spinazie toe, bak mee tot het geslonken is.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak tot het bruin kleurt.
- Voeg daarna de pasta saus en de passata toe, verwarm even door.
- Vet een ovenschaal in en verdeel een laag saus over de bodem.
- Strooi een laagje Parmigiano reggiano over de saus en doe daarna een laag ravioli er overheen.
- Doe daarna nog een laag saus, ravioli en Parmigiano reggiano.
- Eindig met een laagje saus en strooi daar nog wat parmezaanse kaas overheen.
- Bedek de ovenschaal met aluminium folie en zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
- Verwijder het aluminium folie na 20 minuten en laat de ovenschaal nog 2 a 3 minuten in de oven zodat de kaas wat harder wordt.
Notes
Liever vegetarisch? 🌱 Laat het gehakt van weg, ook dan is het een heerlijke ovenschotel!
Op zoek naar andere ovenschotels? Kijk dan hier.