Romige Cajun Pasta Met Kipgehaktballetjes

Deze heerlijke pasta heb ik laatst voor het eerst gemaakt, romige cajun pasta met kipgehaktballetjes. En wat was dit lekker zeg. Ik ben normaal niet zo van de cajun omdat ik het voor mijn dochter wat te pittig vind, maar door de romige kokosmelk valt het reuze mee.

De kipgehaktballetjes worden gemixt met courgette, op dezelfde manier zorg je voor een sappig en mals resultaat. Door ze eerst even in de oven te bakken blijven ze ook goed compact. Voor dit recept heb je wel meerdere ingrediënten nodig, maar de meeste zal je wel in je keukenkastje hebben staan. Je kan kant en klare cajun kruiden gebruiken, maar je kan deze ook zelf mixen. Ik maak ze voor dit recept zelf.

Cajun-kruiden worden vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen die afkomstig zijn uit de Cajun-keuken, die zijn oorsprong vindt in de Franstalige Acadiërs die zich vestigden in Louisiana. Je kan de Cajun-kruiden bijvoorbeeld ook gebruiken als smaakmaker voor vlees, vis, groenten en aardappelen.

Romige Cajun Pasta Met Kipgehaktballetjes

Romige Cajun Pasta Met Kipgehaktballetjes

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten

  • Voor de kipgehaktballetjes
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 75 gram geraspte courgette
  • 2 etl paneermeel
  • 1 ei
  • zout
  • De cajun kruiden
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • zout & peper
  • Voor de saus
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 200gr tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 240 ml kippenbouillon
  • 80 ml kokosmelk
  • 225gr pasta (casarecce)
  • 1 bosui
  • 1 eetl verse peterselie
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200 graden (hete lucht).
  • Breng ruim water aan de kook, kook de pasta zoals op de verpakking. Bewaar een klein beetje pasta water voor later.
  • Snipper de ui, pers de knoflook.
  • Rasp vervolgens de courgette. Knijp het overtollige water goed uit.
  • Doe het gekruide kipgehakt in een kom met de verse peterselie, de courgette en het paneermeel, kneed dit door elkaar. Voeg een beetje losgeklopt ei toe (niet alles) zodat het gehakt mengsel goed bindt.
  • Maak ongeveer 12 kipgehaktballetjes en leg ze op een, met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bestrijk vervolgens de bovenkant van de kipgehaktballetjes met een beetje olijfolie. Bak ze voor 10 minuten in de oven, zet ze daarna opzij.
  • Terwijl de kipgehaktballetjes in de oven bakken, verhit je één eetl olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de cajun kruiden, de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de bouillon erbij en roer goed. Leg daarna de kipgehaktballetjes in de saus, lepel een beetje saus over de kipgehaktballetjes heen en laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de saus wat ingedikt is.
  • Haal de kipgehaktballetjes uit de saus en voeg de kokosmelk erbij, meng goed tot een romige saus.
  • Mix de pasta door de saus, voeg eventueel nog wat pasta water toe om de saus wat dunner te maken.
  • Voeg de kipgehaktballetjes weer toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Breng verder op smaak met zout en peper.
  • Schep de pasta met de kipgehaktballetjes op een bord en garneer tenslotte met de gesneden bosui en nog wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like