Romige schelpenpasta met gehakt

Romige schelpenpasta met gehakt

Deze heerlijke romige schelpenpasta met gehakt moet je een keer geprobeerd hebben! Hij viel bij ons thuis goed in de smaak, dus dit wordt een gerecht wat vaker bij ons op tafel komt ;).
Sowieso wordt er bij ons thuis veel pasta gegeten. Je kan met pasta zoveel kanten op, spaghetti, Penne, Fusilli en nog veel meer soorten. Ook qua vlees kan je alle kanten op, gehakt, kip of je kan voor vis kiezen. Je kan bijna alle groente die je maar wilt in een pasta verwerken.

Voor dit gerecht heb ik weer de schelpenpasta gekozen, Conchiglie. Ik kies eigenlijk vaak voor deze pasta omdat mijn dochter deze het leukste vind en omdat ik het ook lekker vind en wel gezellig vind staan.

Romige schelpenpasta met gehakt

Romige schelpenpasta met gehakt

Dit gerecht is gebaseerd op 4 personen.

Ingredients

  • 200 gram Conchiglie
  • Olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 knoflook
  • 2 paprika (Rood &a Geel)
  • 1/2 courgette
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1 tl peterselie (gedroogd)
  • 1 eetl bloem
  • 235 ml runderbouillon
  • 1 tl oregano
  • 1 pot pastasaus (ik gebruik een standaard saus)
  • 125 ml slagroom
  • 40 ml zure room
  • 55 gram geraspte cheddar
  • Zout & peper
  • Verse peterselie

Instructions

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Verhit 1 eetl olijfolie in een wok of hapjespan. Bak daarin het gehakt, haal het daarna uit de pan en bewaar voor later.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook. Voeg de paprika’s en de courgette toe en bak deze voor een paar minuten mee.
  • Voeg de bloem toe, bak mee voor 1 minuut.
  • Schenk de runderbouillon erbij, roer goed door. Voeg daarna de pastasaus en alle kruiden toe, roer alles goed door elkaar.
  • Breng aan de kook en laat voor 6-8 minuten sudderen tot dat de saus was is ingedikt.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe en de pasta en schenk daarna de slagroom erbij, roer alles door elkaar.
  • Daarna voeg je de zure room en de geraspte cheddar toe. Roer alles goed door elkaar totdat de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met verse peterselie.

Notes

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarisch gehakt & groentebouillon.

Romige schelpenpasta met gehakt Romige schelpenpasta met gehakt

Buon appetito!

Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like