Tagliatelle Pasta Schotel
Het is een tijdje geleden dat ik een lekker pastagerecht heb gedeeld, maar vandaag heb ik iets lekkers voor je: deze heerlijke Tagliatelle Pasta Schotel! Vol met groenten en eenvoudig te maken met jouw favoriete pastasaus. Ideaal voor een snelle maaltijd op tafel, en deze Tagliatelle Pasta Schotel zal zeker in de smaak vallen bij de kinderen! Met een topping van smeltende Parmigiano Reggiano en Mozzarella uit de oven, heb je een heerlijke maaltijd waar iedereen van zal genieten.
Tagliatelle is een traditionele Italiaanse pastavariant die bekend staat om zijn platte, lintachtige vorm. Het wordt vaak beschouwd als een van de klassieke pastatypes van Italië en wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en smaak. De pasta is lang en plat, vergelijkbaar met fettuccine maar breder. Het wordt gemaakt van tarwebloem en eieren, wat resulteert in een rijke en romige textuur. Het is een favoriet onder pastaliefhebbers en wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht of als onderdeel van meer uitgebreide Italiaanse maaltijden.
Qua groentes kan je het ook helemaal aanpassen naar eigen smaak. Dus voeg vooral toe wat je lekker vindt!
Tagliatelle Pasta Schotel
Dit recept is gebaseerd op 4 personen.
Ingredients
- 300 gram Tagliatelle all'uovo
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 winterpeen
- 400 gram pastasaus (naar keuze)
- 70 gram tomatenpuree
- 150 gram Geraspte Mozzarella
- 100 gram Parmigiano Reggiano (geraspt)
Instructions
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
- Snij de paprika's en de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook.
- Verhit een eetlp olijfolie in een wok/hapjespan. Fruit hierin de ui & knoflook.
- Voeg het gehakt toe, bestrooi met zout en peper en bak tot deze gaar is.
- Bak de paprika's en de wortel even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe, bak even mee. Schenk daarna de pastasaus erbij. Roer goed door elkaar.
- Laat daarna met deksel op de pan voor 6-8 minuten mee bakken op lager vuur.
- Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
- Meng de tagliatelle door het gehakt groente mengsel heen.
- Voeg een handje Parmigiano Reggiano & de helft van de mozzarella toe en meng goed door.
- Schep het pasta mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de mozzarella en Parmigiano Reggiano.
- Zet voor 10-15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Notes
Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarisch gehakt of laat het gehakt weg.
Buon appetito!
Opzoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier