Udonnoedels met gehakt in ketjap saus

Udonnoedels met gehakt in ketjap saus

Ben je nog opzoek naar een makkelijk gerecht voor het weekend? Deze udonnoedels met gehakt in ketjap saus is gegarandeerd succes. Het is makkelijk om te maken en het smaakt ook nog eens heerlijk. Mijn dochter smult hier altijd van, dus een echte hit voor kinderen.

Voor dit gerecht gebruik ik Udon noedels. Udon noedels zijn een soort dikke, zachte noedels die vaak gebruikt worden in de Japanse keuken. Je kan ze voorgekookt kopen of zelf koken. In dit geval gebruik ik de voorgekookte versie, die hoef je dus niet nog te koken en kan je meteen in je gerecht mengen.

Udon noedels met gehakt in ketjap saus

Udonnoedels Met Gehakt In Ketjap Saus

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika
  • 3 tl gember pasta
  • 3 st knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram gemend gehakt
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 30 ml sojasaus
  • 4 el ketjap manis
  • 450 gram Udon noedels (voorgekookt)
  • Sesamzaadjes (garnering)
  • Bosui (garnering)
  • Witte wijn azijn

Bereidingswijze

  • Snij de puntpaprika in reepjes en de tomaten in blokjes.
  • Snipper de ui en pers of snij de knoflook fijn.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan of wok. Bak daarin het gemengd gehakt.
  • Bak de ui, knoflook en gember in de pan met gehakt.
  • Voeg daarna de puntpaprika en de tomaten toe en bak even mee.
  • Daarna voeg je de tomatenpuree toe, bak deze mee tot de tomatenpuree donker kleurt. Blus af met 1½ el witte wijn azijn en 200ml water.
  • Voeg de sojasaus en de ketjap toe, roer goed door elkaar en laat voor 6-8 minuten inkoken met deksel op de pan.
  • Als de saus genoeg is ingekookt voeg je de noedels toe, roer goed door.
  • Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de sesamzaadjes en de bosui.

Opmerkingen

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarisch gehakt.

Udonnoedels met gehakt in ketjap saus Udonnoedels met gehakt in ketjap saus

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere snelle recepten? Bekijk ze hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like