Kaneel Cruffins
Ben je net zo gek op kaneel als ik? Dan moet je deze Kaneel Cruffins echt proberen! Een twist op het klassieke kaneelbroodje. Geloof me, deze zijn fantastisch!
Een Cruffin is het helemaal dit seizoen! Je ziet ze steeds vaker en zijn er in allerlei smaken. De Cruffin is een heerlijke pastry dat ontstaan is uit een combinatie van twee geliefde lekkernijen: de croissant en de muffin. Ik hou niet zo van croissant deeg, dus in dit geval gebruik ik bladerdeeg. Wat net zo lekker is!
Cruffins zijn populair vanwege hun unieke combinatie van krokante lagen deeg en smakelijke vulling, en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan smaken, zowel zoet als hartig. Ze zijn een heerlijke traktatie om van te genieten bij het ontbijt, brunch of gewoon als smakelijk tussendoortje π
Ik gebruik voor deze Kaneel Cruffins een siliconen muffin bakvorm, zo hoef ik geen bakspray te gebruiken. Heb je die niet? Gebruik dan een gewone muffin bakvorm, maar spray deze dan in met bakspray!
Kaneel Cruffins
Dit recept is voor 8 (of 16) stuks Kaneel Cruffins.
Ingredients
- 2 vellen verse bladerdeeg
- 250 gram suiker
- 50 gram roomboter (zacht)
- 1 eetl kaneel
Instructions
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Meng het kaneel door de suiker heen
- Rol de bladerdeeg vellen uit en snij ze door de helft. (Wil je 16 stuks? Doe ze dan nog een keer door de helft, zo krijg je wat kleinere Cruffins).
- Besmeer de bladerdeeg vellen met de roomboter en verdeel 2 eetl kaneelsuiker erover heen.
- Rol ze nu via de lang kant op.
- Snij de rol nu in de lengte door midden, rol ze via de buitenkant op. Zorg ervoor dat de binnenkant aan de buitenkant zit als je ze oprolt.
- Plaats ze vervolgens in een cupcake/muffin vorm en bak voor 15-20 minuten in de oven.
- Als de Cruffins klaar zijn, doop ze dan meteen in de kaneel suiker.
Als ze net uit de oven komen zijn ze het lekkerst. Maar je kan ze prima nog een paar dagen bewaren, in een lucht dicht bakje.
Geniet ervan!
Meer bakrecepten? Kijk dan hier.