Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes, wie kent of lust deze zoete snack niet! Ik heb een lange tijd in een supermarkt gewerkt, die de lekkerste kaneelbroodjes verkocht. En standaard in mijn koffiepauze at ik er één. Vers gebakken, net uit de oven.. zo onweerstaanbaar lekker! Nog regelmatig als ik in de supermarkt loop en langs de kaneelbroodjes wandel kan ik ze bijna niet weerstaan.
Zo af en toe vind ik het leuk om ze zelf weer eens een baksel te maken. En deze keer dacht ik, laat ik weer eens kaneelbroodjes maken. Want het is super makkelijk te maken en ze zijn super snel klaar. Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig. Dus heb je trek gekregen? Je kan ze vandaag nog maken!
Kaneelbroodjes
Dit recept is voor ± 10 kaneelbroodjes.
Ingredients
- 1 Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 50 gram ongezouten roomboter
- 30 gram bruine suiker
- 1 el kaneel
- 1 eigeel
- 100 gram poedersuiker
- 2 el melk
- 1 tl vanille extract
Instructions
- Verwarm de oven (hete lucht) op 200°c.
- Klop het eigeel los.
- Smelt de boter samen met de suiker en het kaneel in een pannetje. Meng alles goed door elkaar.
- Rol het bladerdeegvel uit en smeer het boter/suiker/kaneel mengsel hier over uit.
- Nadat het vel ingesmeerd is rol je hem, via de lange kant, op.
- Snij daarna plakken van ongeveer 2cm.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besmeer met het eigeel en bak ze voor 20 minuten in de oven.
- Mix ondertussen de poedersuiker, melk en vanille extract door elkaar voor de glazuur.
- Als de kaneelbroodjes klaar zijn bestrooi je de glazuur er overheen.
Notes
Je kan er eventueel voor kiezen om de rolletjes in een muffin bakvorm te bakken, zodat ze mooi bij elkaar blijven. Maar dan worden ze wel iets kleiner.
Geniet ervan!
Meer bakrecepten? Kijk dan hier.