Bulgur met kip shoarma

Bulgur met kip shoarma

Op zoek naar een snel, lekker en simpel gerecht? Dan heb ik die voor je! Het recept komt van HelloFresh en is ideaal als je even geen tijd hebt om uitgebreid te koken maar toch wat gezonds wil eten. Deze Bulgur met kip shoarma is een van mijn go-to recepten als ik wat later thuis ben van werk. De combinatie van de bulgur, kip shoarma en yoghurtdressing zorgt echt voor een heerlijke frisse smaak.

De kip shoarma kan een beetje pittig zijn, maar dat hangt helemaal af van waar je hem koopt. Ik vind bijvoorbeeld die van de Albert Heijn, Dirk/Dekamarkt en Vomar te pittig voor mijn dochter. Als je via Picnic besteld zit je goed, die is helemaal niet pittig, dus perfect voor de kleintjes. Wij halen onze kip shoarma bij de Turkse slager, deze is ook niet pittig en de beste die we tot nu toe gegeten hebben.

Bulgur met kip shoarma

Bulgur Met Kip Shoarma

Dit recept is gebaseerd op 2 personen.

Ingrediënten

  • 2 pruimtomaten
  • 1 st knoflook
  • 180 gram bulgur
  • 340 gram sperziebonen (pot van Hak, of verse sperziebonen)
  • 1 citroen
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 gram kip shoarma (mag ook meer zijn)

Bereidingswijze

  • Bereid 300ml bouillon.
  • Snij de tomaat in blokjes en laat de sperziebonen even uitlekken. Of als je verse sperziebonen gebruikt, snij ze is gelijke stukken.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een hapjespan. Pers de knoflook boven de pan en voeg de sperziebonen toe, bak voor 4 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak even kort mee.
  • Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de bulgur koken voor 8-10 minuten met deksel op de pan.
  • Bak de kip shoarma in een koekenpan. (ik voeg meestal geen olie toe want er komt genoeg vet vrij, maar je kan wat zonnebloemolie toevoegen)
  • Als al het vocht is opgenomen door de bulgur voeg je de bladpeterselie en 2 tl citroenrasp toe. Breng daarna op smaak met zout en peper.
  • Meng ondertussen de yoghurt met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
  • Schep de bulgur op een bord en leg de kip shoarma erop. Garneer met de yoghurt, en de blad peterselie.

Opmerkingen

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarische shoarma.

Bulgur met kip shoarma Bulgur met kip shoarma

Dit recept maak ik ook wel eens als mijn zus komt eten. Zij is vegetarisch en dan doe ik er vegetarische shoarma bij. Of je kan alleen de bulgur eten als je niet van vlees vervangers houdt.

Eet smakelijk!

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like