Citroen Maanzaad Cupcakes

Citroen Maanzaad Cupcakes

Ik ben gek op citroen! Citroen ijs, Lemonsoda, Citroencake, noem het maar op. Naast het maken van een citroencake leek het me ook heel leuk om deze mini versies daarvan te maken. Vorige week heb ik deze overheerlijke Citroen Maanzaad Cupcakes gemaakt. Citroen Maanzaad Cupcakes zijn een heerlijke variatie op de traditionele cupcake, waarbij de frisse smaak van citroen wordt gecombineerd met de subtiele crunch van maanzaadjes. Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar zien er ook nog héél schattig uit. Wie wil dit nou niet?

Deze cupcakes zijn heerlijk fris dankzij de citroen, die ze lekker licht maakt. Met de toevoeging van maanzaadjes krijgen ze een unieke textuur en een subtiel nootachtig aroma. Hoewel ze klein zijn, zorgen de maanzaadjes voor een knapperige hap. En het beste van alles, dit recept gebruikt olie in plaats van boter, waardoor het super eenvoudig is om te maken.

Kortom, cupcakes zijn niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig, gemakkelijk te maken en aan te passen aan verschillende smaken en gelegenheden, waardoor ze een geliefd gebakje zijn over de hele wereld.

In de meeste bakrecepten worden hoeveelheden aangegeven in 1/2, 1/3 of 1/4 cups, theelepels (teaspoon) of eetlepels (tablespoon). Om nauwkeurigheid te garanderen, adviseer ik het gebruik van maatlepels, deze gebruik ik zelf ook. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid ingrediënten gebruikt.

Citroen Maanzaad Cupcakes

Citroen Maanzaad Cupcakes

Dit recept is voor 12 cupcakes

Ingredients

Alles op kamertemperatuur

  • 200 gram bloem
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl maanzaad
  • 210 gram suiker
  • Rasp van 1 citroen
  • 3 eieren (M)
  • 150 gram zure room
  • 1 el citroensap
  • 1,5 tl vanille extract
  • Snufje Zout
  • 85 ml (plantaardige) olie
  • Cupcake vormpjes
  • Cupcake bakvorm (12 stuks)

Slagroom

  • 250 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 1 zakje klopfix

Instructions

  1. Verwarm de oven op 200 graden (boven - onderwarmte).
  2. Mix in een kommetje de bloem, baking soda, bakpoeder, maanzaad en zout door elkaar heen.
  3. Meng in een andere kom de de olie, suiker en de citroenrasp voor 1 minuut met een handmixer (of garde).
  4. Voeg 1 ei toe. Mix op een lage stand door elkaar. Elke keer als 1 ei goed is opgenomen voeg je de volgende toe.
  5. Vervolgens voeg je de bloemmix toe en mix er op een lage stand 1 minuut doorheen.
  6. Als laatste voeg je de zure room, vanille extract en citroensap toe. Gebruik een spatel om dit alles door elkaar te mixen.
  7. Verdeel de cupcake vormpjes over de cupcake bakvorm. Vul de vormpjes voor ongeveer 1/3 met het cupcake beslag. (Ik gebruik een maatbeker of spuitzak om het goed in de vormpjes te krijgen.)
  8. Bak in het midden van de oven voor 20 minuten. Als ze klaar zijn gebruik dan een sate prikker om te zien of de cupcakes gaar zijn in het midden.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze eerst goed afkoelen voor dat je ze gaat opmaken.
  10. Klop de slagroom met de suiker en de klopfix tot deze mooi stijf is.
  11. Doe de slagroom in een spuitzak, zo kan je mooie toefen spuiten.
  12. Garneer met nog wat citroenschil rasp (of maanzaadjes) en een partje citroen.

Citroen Maanzaad Cupcakes Citroen Maanzaad Cupcakes

Op zoek naar andere bak recepten? Kijk dan hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

You Might Also Like