Enchiladas Rojas

Enchiladas Rojas

Mijn go-to comfort food is absoluut iets uit de Mexicaanse keuken, en Enchiladas Rojas zijn daarbij mijn favoriet. De smaken en de geuren van de aromatische kruiden brengen mij regelrecht terug naar Mexico.

Enchiladas zijn een traditioneel Mexicaans gerecht met tortilla’s gevuld met vlees, kaas, bonen, groenten of een combinatie daarvan. Nadat ik de tortilla’s heb gevuld, rol ik ze op en bedek ze met een pittige saus, meestal Rojas (rood) of Verdes (groen). Hoewel Verdes ook lekker is, gaat mijn voorkeur uit naar de smaak van Rojas. Normaal gesproken worden deze sauzen gemaakt van tomaten, chilipepers, uien en kruiden, maar ik heb een makkelijkere versie voor je die net zo smaakvol is!

Je kunt zelf bepalen of je het gerecht pittig wilt maken, zodat het geschikt is voor iedereen, inclusief kinderen. Als wij een pittige maaltijd eten, krijgt onze dochter meestal een bordje pasta. En om de enchiladas helemaal af te maken, voeg ik vaak een royale lepel zure room toe. De romigheid van de zure room vormt een perfecte aanvulling op de pittige saus en zorgt ook voor verkoeling. Zure room maakt de maaltijd extra smeuïg en brengt een heerlijke balans tussen de kruidigheid van de enchiladas en de pittigheid van de saus.

Enchiladas Rojas

Enchiladas Rojas

Dit recept is voor 2 personen.

Ingredients

  • 1 eetlp bloem
  • 1 eetlp Gedroogde oregano
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 knoflook
  • 1/2 tl komijn
  • 1 eetlp sambal oelek
  • Verse koriander
  • 400 ml kippenbouillon (gebruik 2 blokjes)
  • 400 gram kippendijen
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • Geraspte jong/jong belegen kaas
  • Geraspte cheddar kaas
  • Roomboter
  • Zonnebloemolie
  • Zure room
  • Tortilla wraps (La Morena Tortilla wraps original medium)

Instructions

  • Bereid de kippenbouillon. (400 gekookt water + 2 blokjes bouillon)
  • Verhit 1 eetlp zonnebloem olie in een wok of hapjespan. Bak de bloem voor 1 minuut op matig vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, oregano, komijn, (geperste)knoflook en sambal toe en bak ook voor 1 minuut mee.
  • Schenk daarna beetje voor beetje de kippenbouillon erbij en roer goed. Als er geen klonten meer zijn kan je weer meer kippenbouillon erbij schenken.
  • Breng de saus aan de kook en laat het daarna voor 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  • Voeg als laatste 2 eetlp verse koriander toe, roer door de saus, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Snipper de ui en snij de groene paprika is kleine blokjes. Snij de kippendijen in kleine blokjes.
  • Verhit 1 eetlp roomboter in een koekenpan.
  • Bak hierin de ui en groene paprika voor een aantal minuten. Voeg vervolgens de kippendij blokjes toe, bestrooi ze met zout en peper en bak mee totdat ze goed gaar zijn.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Besmeer een tortilla wrap met 2 eetlp saus.
  • Verdeel 2 a 3 eetlepels van de ui, paprika, kip en verspreid in het midden van de tortilla wrap.
  • Bestrooi met een handje jong/jong beleden kaas. Rol de wrap vervolgens op en leg hem in een ovenschaal.
  • Herhaal de stappen tot je ovenschaal gevuld is met Enchiladas. (Ik kom meestal tot 7 wraps, maar dat is afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is)
  • Schenk de overgebleven saus over de Enchiladas en bestrooi het geheel daarna met de Cheddar kaas (hoeveelheid naar keuze).
  • Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  • Serveer met zure room en verse koriander.

Notes

Voeg zwarte bonen toe als je meer vulling wilt.

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarische kipstuckjes.

Enchiladas Rojas Enchiladas Rojas

Opzoek naar andere Mexicaanse recepten? Kijk dan hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

You Might Also Like