Frambozen Amandelcake

Frambozen Amandelcake

Soms vind ik het heerlijk om te bakken. De geur van verse cake in huis is echt onweerstaanbaar. Dit keer ging ik voor een Frambozen Amandelcake. Hoewel ik een gewone cake altijd lekker vind, gaat mijn voorkeur vaak uit naar cakes met een vleugje fruit. Vooral frambozen en citroen zijn favorieten van me. Hun frisse, lichtzure smaak geeft een cake echt iets extra’s.

Om eens iets anders te maken, besloot ik deze Frambozen Amandelcake te proberen. De combinatie van frambozen en amandelen is echt heerlijk.

Er is iets bijzonders aan de geur van cake uit de oven. Het maakt het meteen gezellig. Hoewel ik gewone cake al lekker vind, zorgen frambozen en citroen met hun frisse smaak voor een extra twist. Toen de cake eindelijk klaar was en ik mijn eerste stukje proefde, wist ik dat ik een blijvertje had gemaakt.

De nootige amandelsmaak en de friszure frambozen vulden elkaar perfect aan. Het gebruik van amandelmeel gaf de cake een iets compactere structuur dan een traditionele cake, maar dat maakte hem juist wel bijzonder. Het voelde luxer en wat rijker, ideaal voor een speciale gelegenheid of gewoon een knusse middag thuis.

Deze Frambozen Amandelcake is absoluut een blijvertje en een recept dat ik vaker ga maken, vooral tijdens de feestdagen.

Frambozen Amandelcake

Frambozen Amandelcake

Ingredients

  • 140 gr roomboter
  • 140 gr witte basterdsuiker
  • 140 gr zelfrijzend bakmeel
  • 140 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr (diepvries) frambozen
  • Amandelschaafsel (garnering)
  • Poedersuiker (garnering)

Instructions

  1. Voeg de diepvries frambozen toe aan een pannetje en zet het vuur laag. De frambozen lossen nu op tot een siroop. Roer af en toe.
  2. Haal de frambozen door een zeef, zodat je alleen de siroop over hebt. Laat de frambozen siroop afkoelen.
  3. Verwarm de oven op 180 grande. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  4. Zorg dat de roomboter zacht is en de eieren op kamertemperatuur.
  5. Meng de roomboter, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, vanille extract en de amandelmeel met een handmixer, of foodprocessor door elkaar. Voeg de eieren 1 voor een toe, tot het een mooi beslag is.
  6. Het zal een steviger beslag zijn dan dat je van cake gewend bent.
  7. Doe de 3/4 van het beslag in de cakevorm.
  8. Giet vervolgens de frambozen siroop in het midden van het beslag. Je kan nog met een sate prikker de siroop erdoor heen swirlen voor een leuk effect.
  9. Doe de rest van het beslag eroverheen.
  10. Zet voor 50 minuten in de oven.
  11. Laat de cake vervolgens afkoelen op een rooster, bestrooi het ondertussen met de amandelschaafsel.
  12. Haal de cake uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.

Notes

Door de bakvorm met bakpapier te bekleden kan je de cake ook makkelijker uit de vorm halen en hoef je de vorm niet in te vetten.

Frambozen Amandelcake Frambozen Amandelcake

Opzoek naar andere bakrecepten? Kijk dan hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

You Might Also Like