Hutspot schotel met pittig gehakt

Hutspot Schotel Met Pittig Gehakt

Naast pasta, rijst en andere internationale gerechten eten wij ook gewoon vaak Hollandse pot! Ik ben niet gek op aardappelen, maar wil toch minimaal één keer per week een lekker hollands potje eten.

Hutspot is daarvan wel een van mijn favoriet. Vroeger aten we dit gewoon simpel. Hutspotstamppot met vlees en jus. Niet zo moeilijk. Tot mijn moeder ooit dit receptje ergens tegen kwam in een krant. Hutspot schotel met (pittig gehakt). Een heerlijke ovenschotel met ketjap, sambal en geraspte oude kaas.

Het pittig zet ik even tussen haakjes want je kan het zo pittig maken als je zelf wilt. Ik maak deze niet pittig zodat het kindvriendelijk blijft 😉

Hutspot Schotel Met Pittig Gehakt Hutspot Schotel Met Pittig Gehakt

Dit recept in gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten

1kg hutspot
500 gr kruimige aardappelen
300gr rundergehakt
4 laurierblaadjes
Ketjap asin
Sambal oelek (naar smaak)
1 zakje geraspte oude kaas
Zout & peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Doe de hutspot in een snelkookpan. Voeg de laurierblaadjes, wat peper en zout en een kop water toe. Kook gaar. (Ik gebruik een snelkookpan (15 min), om de smaken goed te behouden en zodat het sneller klaar is. Je kan het ook gewoon koken, maar de kruiden zijn belangrijk!)
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar.
  4. Rul het gehakt en voeg halverwege een scheut ketjap asin en de sambal toe. (Ik gebruik meestal één kleine theelepel sambal, zodat het niet te pittig is) Bak dit tot het vocht van de ketjap verdampt is. Als het klaar is zet je het vuur uit.
  5. Giet de aardappelen en de hutspot af. Laat even uitstomen.
  6. Stamp de aardappelen door de hutspot. Vergeet niet de laurierblaadjes uit de hutspot te halen.
  7. Meng het gehakt door de hutspotstamppot.
  8. Verdeel dit over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  9. Zet de ovenschaal in de oven voor 25 minuten. Of tot de kaas een knapperige korst heeft. Je kan hem er ook eerder uithalen als je liever hebt dat de kaas was zachter is.

Je zou deze Hutspot schotel met pittig gehakt ook vegetarisch kunnen maken. Neem dan vega rulstukjes of vega gehakt.

Wil je meer ovenschotels? Kijk dan hier

Eet smakelijk!

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like