Indonesische Mie Goreng

Indonesische Mie Goreng

Tijdens onze vakantie in Bali afgelopen februari heb ik dagelijks genoten van de heerlijke Indonesische Mie Goreng. Ik was er echt dol op! Voor ontbijt, lunch en avondeten! Terug thuis heb ik geprobeerd het na te maken zoals we het in Indonesië geserveerd kregen, er bestaan namelijk vele varianten op de Indonesische Mie Goreng. Ik moet zeggen dat het aardig gelukt is. Maar zoals altijd geloof ik dat je zelf moet proeven om te bepalen of een gerecht echt goed op smaak is.

Mie Goreng is een populair gerecht in de Indonesische keuken. “Mie” betekent noedels en “goreng” betekent gebakken in het Indonesisch. Het gerecht bestaat meestal uit gebakken noedels, groenten, vlees of zeevruchten, en verschillende kruiden en specerijen. Voor Mie Goreng gebruik je meestal eiernoedels. De smaak van dit gerecht ontstaat uit de kruiden en specerijen, waaronder knoflook, ui, chilipepers en sojasaus. Soms voegt men ook trassi (garnalenpasta) toe voor extra smaakdiepte. Je kunt het gerecht aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren en het kan variëren in pittigheid en textuur.

De rijke combinatie van smaken, de perfecte balans van kruiden en specerijen – het brengt me met elke hap terug naar de prachtige herinneringen aan onze tijd in Bali.

Wat overigens ook niet geheel onbelangrijk is, het is super snel en makkelijk om te maken.

Indonesische Mie Goreng

Indonesische Mie Goreng

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Ingredients

  • 400 gr kippendijen
  • 150 gr gesneden witte kool
  • 75 gr taugé
  • 2 eieren
  • 3 knoflook
  • 3 bosui
  • 250 gr eiernoedels
  • Zonnebloemolie
  • 1 tl garnalenpasta (trassi)

Saus

  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 2 tl donkere sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 tl sesam olie
  • 2 el ketchup

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Zet apart.
  2. Bereid de noedels zoals op de verpakking.
  3. Snij de kip ik kleine blokjes. Pers de knoflook en snij het witte gedeelte van de bosui in ringetjes.
  4. Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de knoflook en bak vervolgens de kip gaar.
  5. Schuif de kip een beetje opzij en breek de eieren in de pan. Maak hier scrabbled eggs van. Mix alles door elkaar.
  6. Voeg vervolgens de witte kool en taugé toe en bak dit even mee.
  7. Voeg de saus, garnalenpasta (trassi), bosuitjes en de noedels toe. Meng alles goed door elkaar.
  8. Proef en breng eventueel nog meer op smaak met zout, peper of extra ketjap manis.

Notes

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vega kipstukjes of laat de kip weg.

Indonesische Mie Goreng Indonesische Mie Goreng

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere snelle recepten? Bekijk ze hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

You Might Also Like