Mexicaanse Bulgurbowl

Mexicaanse Bulgurbowl

Toen wij thuis deze Mexicaanse Bulgurbowl aten werd ik meteen blij! Maar al het eten wat ook maar iets met Mexico te maken heeft wordt ik blij van, dus eigenlijk kon deze niet mis gaan. Het is een heerlijk, makkelijk en voedzaam recept wat je zo voor elkaar hebt. Dus weet je even niet wat je moet eten en zin in iets makkelijks? Probeer dan dit eens 😉

Bulgur en Mexico hebben niet heel veel met elkaar te maken, maar de combinatie van het Mexicaans gekruide gehakt en de bulgur was wel erg lekker. Wat zo leuk is aan het maken van zo’n bowl is dat je het helemaal zo gek kan maken als je zelf wilt. Je zou er zelfs nog bonen of mais bij kunnen doen als je nog wat extra’s wil.

Deze Mexicaanse Bulgurbowl aten wij niet met bestek maar met Totopos. Dit zijn Mexicaanse tortilla chips gemaakt van mais tortilla’s, zoals je ze ook krijgt in Mexico. Maar je kan natuurlijk ook gewone tortilla chips gebruiken, net wat je zelf lekker vind! Voor de Mexicaanse kruiden gebruik ik altijd de burrito kruiden van Verstegen.

Mexicaanse Bulgurbowl

Mexicaanse Bulgurbowl

Dit recept is gebaseerd op 2 personen.

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 zak Totopos
  • 1 rode ui
  • 200 gram bulgur
  • 1 limoen
  • Verse koriander
  • Groentebouillon
  • Burrito kruiden (Verstegen)
  • Mayonaise

Bereidingswijze

  • Bereid de bulgur zoals op de verpakking. Voeg een blokje groente bouillon toe aan het water.
  • Snipper de rode ui, snij de tomaten en de avocado in blokjes. Hak de koriander klein.
  • Verhit 1 eetl olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit de rode ui en voeg daarna het gehakt met 2 volle eetl Burrito kruiden toe en bak tot het gehakt gaar is. Ik hou van veel kruiden, dus proef of je het gehakt goed gekruid vind, voeg anders nog meer toe!
  • Doe 4 eetl mayonaise in een kom. Voeg daarbij 2 tl Burrito kruiden, sap van 1 limoen partje en 2 tl water. Meng goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de bulgur over de borden en maak het bord op met het gehakt, de tomaten, avocado blokjes, de Totopos en de mayo dressing. Garneer met de verse koriander.

Opmerkingen

Liever vegetarisch? 🌱 Laat het gehakt dan weg, of gebruik vegetarisch gehakt. Voeg extra bonen of mais toe.

Mexicaanse Bulgurbowl Mexicaanse Bulgurbowl

Ik ben echt gek op lichte borden. Waaronder ook deze mooie simpele lichte bordjes, die je kan vinden in de webshop van James Cooke!

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere bulgur recepten? Kijk dan hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like