Pasta met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Pasta met kipgehakt

Ik heb een heerlijk, simpel en snel pasta met kipgehakt recept voor je. Ideaal voor als je na het werk geen tijd en zin hebt om lang in de keuken te staan. Gegarandeerd succes bij kinderen! Deze maaltijd heeft weinig ingrediënten maar bevat toch groentes en smaakt heerlijk. Voor dit gerecht gebruik ik casarecce, maar je kan ook andere pasta gebruiken zoals conchiglie, penne op fussili. De mascarpone geeft deze pasta een heerlijk romige smaak en daar hou ik van!

“Casarecce (de ‘huisgemaakte’) vonden hun oorsprong in Sicilië maar komen ook in andere Zuid-Italiaanse streken vaak voor. Ze danken hun naam aan de oude traditie van huisgemaakte pasta. Casarecce zijn opgerold als oude perkamentrollen en zijn aan de uiteinden gebogen om de saus tot de laatste druppel op te vangen.” Bron: Barilla

Dit recept is gebaseerd op 2 personen.

Ingrediënten

250 gram casarecce
1 st ui
2 st knoflook
2 rode punt paprika
300 gram kip gehakt gekruid
1 blik tomaten blokjes
50 gram mascarpone
1 bakje Parmigiano reggiano vlokken
Verse basilicum
1 runderbouillon blokje

Bereiding

  1. Breng water aan de kook, voeg zout toe aan het water en kook de casarecce volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui en pers of snij de knoflook fijn. Snij de puntpaprika in reepjes.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit daarin de ui en de knoflook.
  4. Voeg het kipgehakt toe en bak tot het gaar is.
  5. Voeg de rode paprika toe, bak even een paar minuutjes mee. Voeg daarna de tomaten blokjes toe en verkruimel het runderbouillon blokje boven de saus.
  6. Vul het blikje tomaten blokjes altijd met een klein beetje water en voeg dat toe aan de saus. Laat het voor 6 minuten zachtjes koken met deksel op de pan.
  7. Zet het vuur laag en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Voeg als laatste de caserecce toe en verwarm het geheel nog een paar minuten.
  9. Verdeel de pasta met kipgehakt over de borden en garneer met de verse basilicum en de parmigiano vlokken.

Wil je het liever vegetarisch? 🌱 Laat dan het kip gehakt weg, of voeg eventueel vegetarisch gehakt toe.

Buon appetito!

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like