Pesto Ravioli

Soms heb je van die gerechten waar je meteen blij van wordt – en deze Pesto Ravioli is er zo eentje. Het is alsof Italië zelf je een knuffel geeft, met een bord vol smaak, geur en gezelligheid.
Ravioli ken je vast wel: van die schattige pastakussentjes, meestal gevuld met zachte ricotta, spinazie, of iets anders lekkers. Gooi daar een flinke lepel verse pesto overheen – je weet wel, die groene saus vol basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie, heerlijk! – en je hebt een droomcombinatie te pakken.
In mijn versie van dit gerecht gaat er ook wat malse kip doorheen. Heerlijk voor wie van wat extra eiwitten houdt! Maar goed nieuws voor de vega-lovers: die kip kun je ook gewoon weglaten. De ravioli, pesto en groenten zorgen samen al voor meer dan genoeg smaak. Zo tover je in no-time een (vegetarisch) feestmaal op tafel.
Wist je trouwens dat ze in Italië vaak sperzieboontjes door de pasta pesto doen? Echt een gouden tip! Het geeft net wat extra bite en past perfect bij de kruidige saus. Ook blokjes courgette doen het fantastisch in dit gerecht. Ze maken het frisser, lichter, én je smokkelt meteen wat extra groente binnen.
Je kunt hiervoor eigenlijk elke soort ravioli gebruiken die je lekker vindt – van klassiek met ricotta en spinazie tot een variant met paddenstoelen, pompoen of zelfs truffel.
Of je nu indruk wilt maken op gasten of gewoon zin hebt in een beetje zelfverwennerij na een drukke dag – dit is Italiaans comfort food op z’n best. En ook kids smullen er gegarandeerd van! Maak het helemaal af met een flinke snuf versgeraspte Parmigiano Reggiano – want zeg nou zelf, een beetje kaas maakt alles beter.
Kortom: Pesto Ravioli is makkelijk, snel, gezond én heerlijk. Dus hup, zet die pan op het vuur en ga voor goudgroen geluk op je bord!
Dit recept is voor 4 personen. Liever vegetarisch? 🌱 Laat de kippendijen dan weg.Pesto Ravioli
Ingredients
Instructions
Notes
Op zoek naar andere pasta gerechten? Kijk dan hier.