Mexicaanse Lasagne

Mexicaanse Lasagne

Deze Mexicaanse Lasagne is een verrukkelijk hoofdgerecht dat de smaken van Mexico combineert met de Italiaanse klassieker.

Als je een liefhebber bent van lasagne én van de lekkere smaken van de Mexicaanse keuken, dan is dit gerecht een absolute must-try. Het beste van beide werelden komt samen in deze heerlijke maaltijd, die bovendien eenvoudig te bereiden is. Mexicaanse lasagne is niet alleen ontzettend lekker, maar ook enorm veelzijdig. Je kunt de ingrediënten aanpassen naar jouw smaakvoorkeuren door bijvoorbeeld extra groenten toe te voegen of juist bepaalde kruiden weg te laten. Het is daarom een geweldige optie voor familiediners of feestjes, omdat het gemakkelijk in grote porties kan worden bereid en geserveerd.

Hoewel je ervoor kunt kiezen om zelf de Mexicaanse kruidenmix te maken met ingrediënten zoals komijn, chilipoeder, knoflook en oregano, kies ik graag voor gemak en gebruik ik de Burrito Kruiden van Verstegen. Dit voegt snel en eenvoudig de perfecte smaaktoets toe aan de lasagne, zonder gedoe.

Deze Mexicaanse Lasagne is eigenlijk een variatie op de Mexicaanse pasta die regelmatig bij ons op tafel staat. Met zijn levendige smaken en hartige combinaties is het gegarandeerd een hit bij het hele gezin!

Mexicaanse Lasagne

Mexicaanse Lasagne

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 knoflook teentjes
  • 125 gram Crème fraîche
  • 500 ml passata
  • 70 gr tomatenpuree
  • 5 tl Mexicaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el witte wijn azijn
  • Lasagne bladen
  • Geraspte Cheddar kaas
  • Geraspte mozzarella
  • Olijfolie
  • Koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170 graden (hetelucht).
  2. Snipper de ui, pers de knoflook. Snij de paprika's in kleine blokjes.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hier de ui & knoflook.
  4. Voeg het gehakt toe en bak het even mee. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak tot het gehakt gaar is.
  5. Bak de paprika's mee voor een paar minuten en daarna de tomatenblokjes.
  6. Voeg vervolgens de tomaten puree toe, bak dit ook even mee tot de tomatenpuree bruin kleurt.
  7. Schenk de witte wijn azijn erbij en roer de Crème fraîche erdoorheen.
  8. Als de Crème fraîche er goed doorheen is geroerd kan je de passata toevoegen.
  9. Laat het geheel eventjes pruttelen.
  10. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  11. Bouw je lasagne op, begin met een laag saus dan de lasagne bladen etc. tot dat je eindigd met een laag saus boven op.
  12. Top af met de cheddar kaas & mozzarella. Als optie kan je nog 6 plakjes tomaat toevoegen.
  13. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet hem in de oven voor 20 minuten.
  14. Na die 20 minuten haal je het aluminiumfolie weg en laat de lasagne nog een keer 20 minuten in de oven.
  15. Garneer met koriander.

Opmerkingen

Ik maak dit gerecht niet pittig, maar wil je het pittiger? 🌶 Voeg dan wat 2 tl chilipoeder toe!

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarisch gehakt.

Mexicaanse Lasagne Mexicaanse Lasagne

Opzoek naar andere Mexicaanse recepten? Kijk dan hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

Heb jij hem gemaakt? Of ideeën of opmerkingen? Laat het me weten via de comments!

You Might Also Like