Spinaziestamppot Met Gehakt

Spinaziestamppot met gehakt

Dit recept stond gepland voor een andere keer, maar nu ik al een paar dagen in de ziekenboeg zit, dacht ik dat dit het perfecte moment zou zijn om dit heerlijke recept voor Spinaziestamppot met gehakt met jullie te delen. Spinazie staat bekend om zijn voedingswaarde en de overvloed aan vitamines en mineralen die het bevat, ideaal dus voor als je je even in de lappenmand bevindt!

Dit gerecht is ongelooflijk eenvoudig en vereist slechts 5 ingrediënten. Het oorspronkelijke recept voor deze Spinaziestamppot met gehakt is afkomstig van mijn schoonmoeder, die er, als ik me niet vergis, meer kruiden aan toevoegde. Maar ik houd het graag simpel, met een scheutje Ketjap Asin en een blokje runderbouillon. En vergeet vooral niet om een eitje toe te voegen!

Ik maak gebruik van diepvriesspinazie à la Crème, maar je kunt ook gewone diepvriesspinazie gebruiken als je geen fan bent van de Crème-variant. Ik heb kinderen hier aan tafel gehad die geen spinazie lustte, maar deze toch wel lekker vonden!

Spinaziestamppot met gehakt

Spinaziestamppot Met Gehakt

Dit recept is voor 2 personen.

Ingredients

  • 450 gram Spinazie à la Crème. (biologisch)
  • 300 gram rundergehakt
  • 600 gram (voorgekookte) aardappels
  • Ketjap Asin
  • Runderbouillon blokje
  • 2 Eieren

Instructions

  1. Kook de aardappels 15-20 minuten, tot ze gaar zijn.
  2. Verhit een koekenpan (olie of boter is niet nodig) en bak hierin het gehakt.
  3. Kook ondertussen de eieren.
  4. Voeg 1 eetl Ketjap Asin toe en het runderbouillon blokje. Bak mee tot het bouillon blokje opgelost is en het gehakt gaar is.
  5. Zet het vuur laag en voeg de diepvries Spinazie toe, laat het langzaam ontdooien. Blijf wel roeren zodat alles goed gemixt wordt.
  6. Giet de aardappels af als ze klaar zijn. Stamp ze fijn en voeg daarna het Spinazie gehakt mengsel toe. Roer goed door elkaar en gebruik nog een keer je stamper om alles goed te mixen.

Notes

Liever vegetarisch? 🌱 Gebruik dan vegetarisch gehakt.

Ben je nog opzoek naar nieuwe bordjes? Ik gebruikte voor dit gerecht deze leuke grijze bordjes van de Blokker!

Spinaziestamppot met gehakt Spinaziestamppot met gehakt

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere Hollandse pot gerechten? Kijk dan hier.

NIEUWE RECEPTEN ONTVANGEN?

Meld je dan gratis aan & ontvang een melding in je mailbox.

You Might Also Like